Vai esi visēdājs, veģetārietis, vegāns vai vienkārši Tev patīk garšīgi paēst… kaut ko jaunu savā ēdienkartē ik pa brīdim der iekļaut.

Man šoreiz food prepā ir vegānie ēdieni.

Gatavoju:

  • Čia pudiņus ar ogām
  • Rīsus ar tofu un papriku
  • Lēcu – ziedkāpostu biezzupu
  • Zemesriekstu sviesta – banāna rollus

Nepieciešams

(Pagatavošanu skat. zemāk)

Čia pudiņš (1 porcija)

  • 20 g čia sēklu
  • 120 g riekstu vai sojas piena
  • sauja ogu vai kāds auglis (šoreiz vēl uzbēru kokosriekstu skaidiņas)

Rīsi ar tofu un papriku (2 porcijas)

  • 100 g rīsu
  • 150 g tofu
  • 1 paprika
  • 30 g kartupeļu ciete
  • 30 g asā čili mērce vai cita, pēc Tavas izvēles
  • 30 ml eļļa cepšanai
  • (garšvielas – asā paprika vai melnie pipari un, ja vēlies, pētersīlis dekorēšanai)

Lēcu – ziedkāpostu biezzupa (4 porcijas)

  • 300 g sarkanās lēcas
  • 1 / 2 ziedkāposta
  • 3 burkāni
  • 1  sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • dārzeņu buljons (ideāli – savs; man 1 kubiņš)
  • sauja ķirbja sēklu
  • 100 ml kokosriekstu piens
  • (baziliks dekorēšanai)

Zemesriekstu sviesta – banāna rolli (4 – 6 gab.)

  • tortilla
  • zemesriekstu sviests ar riekstu gabaliņiem, vai cits, pēc Tavas izvēles
  • banāns

Čia pudiņi:

Ātrā pudiņa pagatavošana un to mīlīgais izskats man liek čia pudiņus iekļaut ēdienkartē. Vairāk par vienkāršo gatavošanas procesu te.

Rīsi ar tofu un papriku:

Pagatavošana:

  • Izvāri rīsus.
  • Sagriez un apcep papriku.
  • Sagriez tofu, apviļā to garšvielās un kartupeļu cietē, apcep olīveļļā, ik pa brīdim apmaisot.
  • Liec tofu uz rīsiem, pārlej aso čili mērci.

Recepte aizgūta no Youtube. Pirmais ēdiens šajā video. Noskaties 0:30 – 1:30 un uzreiz būs skaidrs 🙂

Lēcu – ziedkāpostu biezzupa:

  • Uzvāri katlā ūdeni un ieber lēcas, pievieno sagrieztu ziedkāpostu, burkānus, sīpolus un ķiplokus,  dārzeņu buljonu.
  • Vāri apmēram 20 minūtes.
  • Ja veidojas putas, tās nosmel.
  • Tikmēr uz pannas apgrauzdē ķirbju sēklas.
  • Kad lēcas un dārzeņi izvārījušies, tos mazliet atdzesē un sablenderē.
  • Blenderējot pievieno kokosriekstu pienu.
  • Pagatavoto zupu atdzesē un uzglabā līdz trim dienām vai pasniedz uzreiz.
  • Pirms pasniegšanas pieber ķirbju sēklas un dekorē ar bazilika lapām.

Zemesriekstu sviesta – banāna rolli

  • Apsmērē tortillu ar riekstu sviestu.
  • Liec banānu vienā tortillas malā un ierullē to tortillā.
  • Sagriež gabaliņos un ēd.
  • Ja šo uzkodu vēlies uzglabāt ilgāk, liec to saldētavā, jo banāns apbrūnēs.

Uzkodām vēl saliku plūmes un seleriju ar humusu.

Ja esi vegāns, vari droši man iesūtīt kādas vienkāršas receptes gardiem ēdieniem! 😉