Vai esi visēdājs, veģetārietis, vegāns vai vienkārši Tev patīk garšīgi paēst… kaut ko jaunu savā ēdienkartē ik pa brīdim der iekļaut.
Man šoreiz food prepā ir vegānie ēdieni.
Gatavoju:
- Čia pudiņus ar ogām
- Rīsus ar tofu un papriku
- Lēcu – ziedkāpostu biezzupu
- Zemesriekstu sviesta – banāna rollus
Nepieciešams
(Pagatavošanu skat. zemāk)
Čia pudiņš (1 porcija)
- 20 g čia sēklu
- 120 g riekstu vai sojas piena
- sauja ogu vai kāds auglis (šoreiz vēl uzbēru kokosriekstu skaidiņas)
Rīsi ar tofu un papriku (2 porcijas)
- 100 g rīsu
- 150 g tofu
- 1 paprika
- 30 g kartupeļu ciete
- 30 g asā čili mērce vai cita, pēc Tavas izvēles
- 30 ml eļļa cepšanai
- (garšvielas – asā paprika vai melnie pipari un, ja vēlies, pētersīlis dekorēšanai)
Lēcu – ziedkāpostu biezzupa (4 porcijas)
- 300 g sarkanās lēcas
- 1 / 2 ziedkāposta
- 3 burkāni
- 1 sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- dārzeņu buljons (ideāli – savs; man 1 kubiņš)
- sauja ķirbja sēklu
- 100 ml kokosriekstu piens
- (baziliks dekorēšanai)
Zemesriekstu sviesta – banāna rolli (4 – 6 gab.)
- tortilla
- zemesriekstu sviests ar riekstu gabaliņiem, vai cits, pēc Tavas izvēles
- banāns
Čia pudiņi:
Ātrā pudiņa pagatavošana un to mīlīgais izskats man liek čia pudiņus iekļaut ēdienkartē. Vairāk par vienkāršo gatavošanas procesu te.
Rīsi ar tofu un papriku:
Pagatavošana:
- Izvāri rīsus.
- Sagriez un apcep papriku.
- Sagriez tofu, apviļā to garšvielās un kartupeļu cietē, apcep olīveļļā, ik pa brīdim apmaisot.
- Liec tofu uz rīsiem, pārlej aso čili mērci.
Recepte aizgūta no Youtube. Pirmais ēdiens šajā video. Noskaties 0:30 – 1:30 un uzreiz būs skaidrs 🙂
Lēcu – ziedkāpostu biezzupa:
- Uzvāri katlā ūdeni un ieber lēcas, pievieno sagrieztu ziedkāpostu, burkānus, sīpolus un ķiplokus, dārzeņu buljonu.
- Vāri apmēram 20 minūtes.
- Ja veidojas putas, tās nosmel.
- Tikmēr uz pannas apgrauzdē ķirbju sēklas.
- Kad lēcas un dārzeņi izvārījušies, tos mazliet atdzesē un sablenderē.
- Blenderējot pievieno kokosriekstu pienu.
- Pagatavoto zupu atdzesē un uzglabā līdz trim dienām vai pasniedz uzreiz.
- Pirms pasniegšanas pieber ķirbju sēklas un dekorē ar bazilika lapām.
Zemesriekstu sviesta – banāna rolli
- Apsmērē tortillu ar riekstu sviestu.
- Liec banānu vienā tortillas malā un ierullē to tortillā.
- Sagriež gabaliņos un ēd.
- Ja šo uzkodu vēlies uzglabāt ilgāk, liec to saldētavā, jo banāns apbrūnēs.
Uzkodām vēl saliku plūmes un seleriju ar humusu.
Ja esi vegāns, vari droši man iesūtīt kādas vienkāršas receptes gardiem ēdieniem! 😉