Viens no dažādu sporta veidu piekritēju populārākajiem ēdieniem ir pārslas – vai tās būtu kukurūzas brokastu pārslas, auzu pārslas, vai citas, tās nodrošina enerģiju!


Parasti pārslas sagatavoju iepriekšējā vakarā – tādas tiek dēvētas par overnight oats un ir viens no biežāk iepriekš sagatavotajiem ēdieniem foodprepperu/ mealprepperu starpā. Arī man tās šķiet kā ļoti funkcionāls, izmaksu efektīvs, ātri pagatavojams un gards ēdiens gan brokastīs, gan pirms treniņa, īpaši, ja maltīte tiek papildināta ar kādu olbaltumvielu saturošu produktu, piemēram, olām.

Šoreiz putru ( 2 porcijas) gatavoju no:

  • 50 g auzu pārslu vienai porcijai un 50 g piecgraudu pārslu otrai porcijai;
  • 20 g čia sēklu;
  • 200 – 300 ml sojas piena (atkarībā no vēlamās konsistences);
  • 50 g indijas riekstu;
  • 50 g indijas riekstu sviesta;
  • 125 g melleņu;
  • (vienu porciju papildināju ar šķipsniņu stēvijas un šķipsniņu kakao pulvera).

Pagatavošana:

  1. ieber pārslas bļodiņā vai ēdiena konteinerī;
  2. pievieno čia sēklas, samaisa;
  3. pielej pienu, samaisa;
  4. pievieno riekstus, ogas;
  5. pieliek vai pārlej ar riekstu sviestu (atkarībā no tā konsistences);
  6. samaisa, ļauj pārslām un čia sēklām uzbriest 20 minūtes un ēd, vai uzglabā ledusskapī līdz trim dienām. Pirms ēšanas, pēc vēlēšanās, uzsilda.

Šo pārslu un čia sēklu pamatu vari droši papildināt ar citām sastāvdaļām, kuras Tev labāk garšo. Pārslu mīļiem šīs maltītes ideja ilgi neapnīk, jo ir simtiem veidi, kā izgreznot maltīti gan izskata, gan garšu buķetes ziņā!

*Iesaku izvēlēties saldētas ogas, vai no svaigām – krūmmellenes. Ja tomēr izvēlies citas svaigas ogas, vai augļus, pievieno tos tikai pirms ēšanas. Man ir gadījies, ka svaigas avenes uzglabājot sāk pelēt un sabojā maltīti.

Raksts tapis sadarbībā ar Dobeles dzirnavnieks! Paldies!