Klasiska maltīte tiem, kas sporto – vistas fileja ar rīsiem un salātiem. Reizē gatavoju brokastu mafinus un šim ēdienam izmantoju atlikušo pusi tomāta un otru pusi spinātu paciņas, lai tie nesabojātos ledusskapja dziļumā.

Nepieciešams (3 porcijām):

  • 120 g rīsu (izvēlos brūnos rīsus paciņā pa 125 g)
  • 300 g vistas filejas
  • 60 g pesto mērces (izvēlos Selection by Rimi)
  • 30 g spināti (izvēlos I love eco 1/2 no 60 g paciņas)
  • 1/2 tomāts (vai vairāk 🙂 )
  • 20 g olīveļļas
  • 1/2 citrons

Pagatavošana

1. Uzliec vārīties ūdeni rīsiem un uzsildi cepeškrāsni.

2. Vistas filejai pievieno pesto mērci.

3. Cep vistas filejas gabaliņus uz cepampapīra 200 grādos apmēram 20 minūtes. Cepšanās laikā apmaisi gabaliņus.

4. Ieliec rīsus vārošā ūdenī.

5. Sagriez tomātus un spinātus.

6. Olīveļļai pievieno nedaudz citrona sulas un sajauc dārzeņus ar olīveļļas – citrona mērcīti.

7. Nokās izvārītos rīsus, izņem no cepeškrāsns gatavos vistas filejas gabaliņus.

8. Servē maltīti vai saliec food prep kastītēs.