Sveiki!

Attēlā redzams foodpreps, kurā ir apmēram 1600 kalorijas*!

Pati ikdienā ēdu vadoties pēc apetītes, nevis konkrēta kaloriju skaita. Šis foodpreps man pietika vienai dienai un nākamās dienas brokastīm. Tev piedāvāšu maltīšu idejas priekš divām dienām, ja Tu pusdienas ēd darba kafejnīcā, vai gatavo kopīgas vakariņas ģimenei mājās un vismaz vienu maltīti ēdīsi papildus.

  • Brokastis: maize ar biezpienu.
  • Otrās brokastis: miežu pārslas ar riekstu pienu un ogām.
  • Uzkoda: 1/2 greipfrūta.
  • Pusdienas: pilngraudu makaroni ar gaļu un tomātiem.
  • Vakariņas:  ēd papildus.

Nepieciešams (visam foodprepam)**:

Brokastis: maize ar biezpienu

  • 2 maizes šķēles (man bija proteīna tumšā maize);
  • 1/2 paciņa vājpiena biezpiena;
  • 50 g grieķu jogurta;
  • 1 mazais gurķis.

Otrās brokastis: miežu pārslas ar riekstu pienu un ogām

  • 60 g miežu pārslu;
  • 150 ml riekstu piena;
  • 20 g riekstu;
  • 60 g ogu (izmantoju saldētas kazenes; vari izmantot arī svaigas ogas!)

Uzkoda: greipfrūts (2 x 1/2)

Pusdienas: pilngraudu makaroni ar gaļu un tomātiem

  • 100 g makaronu (izvēlos Dobeles dzirnavnieka pilngraudu makaronus).
  • 60 g dārzeņu krēma (man bija tomātu- bazilika krēms, bet var aizvietot ar kabaču kaviāru vai kādu dārzeņu biezeni).
  • 70 g cūkgaļas karbonādes (var vairāk, pēc vēlēšanās).
  • 200 g tomātu;
  • olīveļļa, ja vēlies gaļu ar tomātiem apcept;
  • pētersīļi vai baziliks garšai un dekorēšanai.

Pagatavošana:

Maize ar biezpienu – sajauc biezpienu ar grieķu jogurtu, pirms ēšanas liek uz maizes un dekorē ar gurķa šķēlītēm.

Miežu pārslas ar riekstu pienu un ogām – ieber trauciņos pārslas, aplej ar pienu, pievieno riekstus un ogas. Ja izmanto svaigas – pievieno tās tikai pirms ēšanas!

Greipfrūts – nomizo un sagriež neilgi pirms ēšanas.

Pilngraudu makaroni ar gaļu un tomātiem

  1. Uzliek vārīties makaronus pēc norādēm uz iepakojuma.
  2. Nomazgā un sagriež gaļu un tomātus, ja vēlas, var apcept.
  3. Kad makaroni izvārījušies un atdzisuši, pievieno dārzeņu krēmu, gaļas gabaliņus un tomātus.
  4. Sadala divās porcijās un dekorē.

*Uzturvērtība ~ 1600 kcal (ogļhidrāti: 220 g; olbaltumvielas: 75 g; tauki: 40 g).

Minētais kaloriju skaits aprēķināts aptuveni, izmantojot par piemēru izvēlētos produktus un iepriekš minētos daudzumus. Foodprepa uzturvērtību uztvert tikai kā ieskatu, bet ne rekomendāciju!  Vēlamais uzņemtās enerģijas daudzums atšķiras ne tikai katram individuāli, bet pat vienam cilvēkam tas ir mainīgs, tāpēc, pirms kādu uzturvielu ierobežošanas vai mērķtiecīgas koriģēšanas, iesaku konsultēties ar uztura speciālistu!

**Šie ēdieni ir tikai Tavām idejām! Vari aizvietot produktus, piemēram, miežu pārslas ar auzu pārslām, indijas riekstus ar mandelēm, kazenes ar mellenēm, greipfrūtu ar apelsīnu, tomātus ar cukini, cūkgaļu ar vistas fileju u.t.t.!

Šis foodpreps tapis sadarbībā ar Dobeles dzirnavnieku – paldies! Dažādas šīs firmas graudu pārslas un pilngraudu makaronus izmantoju ikdienā jau sen – tie man  patīk gan no uzturvērtības viedokļa, gan iepakojuma ērtuma un dizaina!