Salātu burciņas un vegānu pusdienu bļodiņas mani iedvesmo! Te viens no rezultātiem!

Nepieciešamie produkti:

  • Kvinoja
  • Vārīti turku zirņi (izvēlos gatavus; stilla burkā)
  • Cherry tomāti
  • (Gurķis – man nebija)
  • Pētersīļi un / vai rukola (es liku salātlapas)

Mērcītei

  • Olīveļļa
  • Citrona sula
  • (Kļavu sīrups – es neliku)
  • Garšvielas (melnie pipari, ķiploki)
  • Sinepes un sāls (pēc izvēles)

Protams, var modificēt pēc savām vēlmēm – pievienot redīsus, avokado; kvinojas vietā likt kuskusu vai prosu; aizvietot tomātus ar papriku vai salātlapas ar spinātiem utt.

Receptes video Facebook te.

Mērcītei pievienoju mazliet sinepes, bet man nepatika, kā tās mainīja mērcītes struktūru (padarīja duļķainu), tāpēc iesaku bez tām.

Ja gatavojat salātus nākamajai dienai un izmantojat salātlapas, saplūkājat gabaliņos un uzliekat tās tikai īsi pirms ēšanas.

Salātu burciņas (mason jars) man nav, bet sagribējās. Ja kāds var ieteikt, kur var nopirkt piemīlīgas burciņas par labu cenu, rakstat!