Svētdien izvēlējos pagatavot pīrāgu, jo tajā būs piecas sātīgas maltītes. Recepte ir piemērota gan food prepam, gan ģimenes vakariņām!

Nepieciešams ( 5 porcijas)

Pīrāga pamatnei

  • 3 – 5 tortillas (atkarībā no apaļās formas izmēra)

Pildījumam

  • *(300 g maltās gaļas) – veģetārajā versijā izlaiž, bet dubulto dārzeņus.
  • 1 bundžiņa konservētu sarkano pupiņu;
  • 200 g tomātu mērces (man bija Spilvas Karstmaižu mērce);
  • 50 – 100 g rīvēta siera (man Džiugas);
  • + sīpols, svaigi pētersīļi vai lociņi dekorēšanai,
  • + kāds dārzenis, ko pielikt, ja vēlies palielināt apjomu, bet ne kalorijas – daži šampinjoni, 1 cukini, ziedkāposts vai jebkas cits.

*Vari variēt – maltā gaļa/ vistas gaļa u.c.

Pagatavošana:

  1. Apcep uz pannas sīpolus (un gaļu). Pievieno citus dārzeņus, ko izmanto, piem., šampinj. un cukini.
  2. Pievieno pannā pupiņas, tomātu mērci, 1/2 siera un apmaisa.
  3. Izkārto tortillas pannas pamatnē tā, lai pannas apakša būtu nosegta.
  4. Apcepto masu liec tortes pannā uz tortillām.
  5. Noloki tortillu augšējās “ausis”, pārkaisi masai un tortillu “ausīm”pāri atlikušo sieru.
  6. Pasildi cepeškrāsnī ~ 200 grādos 10 min un ēd, pārējo uzglabā ēdiena uzglabāšanas traukos un, ja vēlas, pievieno svaigos salātus.

Aptuvenā uzturvērtība 1 porcijai*:

450kcal; 22 g tauku; 35 g ogļhidrātu; 23 g olbaltumvielu.

*Kaloriju aprēķins tiks veikts pīrāgam ar gaļu un 50 g siera un 5 tortillām pamatnei. Pīrāgs = 5 porcijas; 1 tortilla ar pildījumu – 1 porcija.