Svētdien izvēlējos pagatavot pīrāgu, jo tajā būs piecas sātīgas maltītes. Recepte ir piemērota gan food prepam, gan ģimenes vakariņām!
Nepieciešams ( 5 porcijas)
Pīrāga pamatnei
- 3 – 5 tortillas (atkarībā no apaļās formas izmēra)
Pildījumam
- *(300 g maltās gaļas) – veģetārajā versijā izlaiž, bet dubulto dārzeņus.
- 1 bundžiņa konservētu sarkano pupiņu;
- 200 g tomātu mērces (man bija Spilvas Karstmaižu mērce);
- 50 – 100 g rīvēta siera (man Džiugas);
- + sīpols, svaigi pētersīļi vai lociņi dekorēšanai,
- + kāds dārzenis, ko pielikt, ja vēlies palielināt apjomu, bet ne kalorijas – daži šampinjoni, 1 cukini, ziedkāposts vai jebkas cits.
*Vari variēt – maltā gaļa/ vistas gaļa u.c.
Pagatavošana:
- Apcep uz pannas sīpolus (un gaļu). Pievieno citus dārzeņus, ko izmanto, piem., šampinj. un cukini.
- Pievieno pannā pupiņas, tomātu mērci, 1/2 siera un apmaisa.
- Izkārto tortillas pannas pamatnē tā, lai pannas apakša būtu nosegta.
- Apcepto masu liec tortes pannā uz tortillām.
- Noloki tortillu augšējās “ausis”, pārkaisi masai un tortillu “ausīm”pāri atlikušo sieru.
- Pasildi cepeškrāsnī ~ 200 grādos 10 min un ēd, pārējo uzglabā ēdiena uzglabāšanas traukos un, ja vēlas, pievieno svaigos salātus.
Aptuvenā uzturvērtība 1 porcijai*:
450kcal; 22 g tauku; 35 g ogļhidrātu; 23 g olbaltumvielu.
*Kaloriju aprēķins tiks veikts pīrāgam ar gaļu un 50 g siera un 5 tortillām pamatnei. Pīrāgs = 5 porcijas; 1 tortilla ar pildījumu – 1 porcija.