Ceļojumos esam brīvāki gan attieksmē pret ēdiena uzturvērtību, jo gribās baudīt dzīvi (lasīt: picas, bagetes, saldējumus un vīnu), kā arī brīvāk tērējam naudu. Un tomēr – kā atrast zelta vidusceļu starp sabalansētu ēdienu, vidējām izmaksām un atpūtu?

Lasi 6 ieteikumus no foodprep.lv Klintas! 🙂

  1. Kad plāno ceļojumu, izvēlies īrēt dzīvokli ar virtuvi! Lai arī kafejnīcas un restorāni atvaļinājuma laikā ir vilinoši un pat vēlami (jā, vēlami:)), ēdiens ietilpst kontrolējamajās ceļojuma izmaksās. Atkarībā no tā, kāds Tev ir budžets un mērķi saistībā ar ķermeņa formām, izvēlies – ēst lielāko daļu maltīšu mājās vai ārpus mājas. Piemēram, kafija Starbucks izmaksās 5 eur, bet, paņemot kafiju līdzi no mājas, rīta kafija un auzu pārslas, olas vai maizītes brokastīs ievērojami ietaupīs naudu, nemaz nerunājot, ja arī vakariņas gatavosi mājās. Jāpiebilst gan, ka all incl. brīvdienas viesnīcā būs dārgas un nav īsti manā gaumē, bet, godīgi sakot, cena ir to vērta, jo ēdiens bieži vien sastāda lielu ceļojuma summu un šādā gadījumā vairs par neko nav jāuztraucas – tikai jābauda!
  2. Sagatavo uzkodas līdzņemšanai! Ja ceļojumā pieveru acis uz naudas tērēšanu, tad uzkodas ceļojuma dienām gan man vienmēr ir līdzi. Turpceļam – tostermaizes, kāds banāns, proteīna batoniņi un auzu pārslas mazajos iepakojumos. Atpakaļceļam – vismaz, piemēram, banāns vai ābols, kas atsvaidzina pēdējo dienu uzturu no picām, bagetēm un pastām. Tā bieži izvairos no dārgajām maltītēm lidoostās un lidmašīnās.
  3. Vienmēr paņem līdzi (vienreiz lietojamos) galda piederumus! Tā varēsi nopirkt jebko, piemēram, jogurtu un, ja karotīte nebūs komplektā, veiksmīgi to varēsi notiesāt.
  4. Ierodoties galamērķi jau pirmajā dienā atrodi pārtikas veikalu! Cenas parasti ir diezgan līdzvērtīgas cenām Latvijā, tāpēc, iepērkoties veikalā, būs visvieglāk kontrolēt izmaksas un ēdiena uzturvērtību. Ja ir laiks un interese, apmeklē tirgu! Svaigie un vietēji produkti ir jāizbauda!
  5. Kad ēd ārpus mājas, izvēlies dienas vai pusdienu piedāvājumus! Nejūties neērti ņemot maltītes un dzērienus no lētākā ēdienkartes gala. Ja porcija ir liela, nekautrējies pajautāt atlikušo pus porciju līdzņemšanai!
  6. Iemācies svinēt dzīvi! Bieži vien mēs atceramies nevis dārgākos un glaunākos brīžus, bet vienkāršākos un sirsnīgākos. Nevari atļauties vakariņas restorānā Vidusjūras krastā? Sataisi maizītes, sagatavo kādu augli, un dodies kaut vai uz vietējo parku un baudi pikniku ar mīļajiem cilvēkiem. Garantēju – būs super!