Lai steidzīgajā ikdienā ieviestu veselīgākus ēšanas paradumus un ietaupītu laiku darba dienās, maltīšu sagatavošana iepriekš var palīdzēt realizēt konkrētu ēšanas plānu, vai vienkārši – ietaupīt laiku un, iespējams, arī izmaksas. Šoreiz gatavoju:
- Brokastīs: omlete ar kabaci un sieru
- Pusdienās: pasta zaļumu mērcē ar tomātiem un mozarellu
- Launagā: tunča burgers
- Vakariņās: vistas fileja ar risotto
- Uzkodās: riekstu maisījums, persiks, mellenes
Informācijai: šis ir mans pirmais raksts un tā kā bildes tapa spontāni, nav precīzas info par gatavošanas ilgumu, temperatūru, uzturvielu aprēķiniem u.tml. Plānoju, ka turpmākajiem rakstiem tas viss būs. Šis – iedvesmai un idejām!
N.B. Lai arī iegūtās zināšanas man palīdz kritiskāk izvērtēt pieejamo ar uzturu saistīto informāciju, produkti un manis gatavotie ēdieni ir mana subjektīva izvēle.
Nepieciešamie produkti
- olas
- kabacis
- piens
- parmezāna siers
- melnie pipari
- pilngraudu makaroni (izvēlos Dobeles)
- zaļumu pesto (izvēlos Rundāles)
- mozarellas siers
- cherry tomāti
- tostermaizes/ burgermaizītes (izvēlos Fazer Dārzeņu maizi)
- konservēts tuncis (izvēlos vienu bundžiņu tomātu mērcē un vienu eļļā)
- salātlapas
- sīpols
- rīsi
- zaļās pupiņas (izvēlos saldētas, jo bija saldētavā)
- šampinjoni (izvēlos brūnos šampinjonus)
- vistas fileja
- vistas marinādei – sinepes (klasiskās), sojas mērce, karote medus, Santa Maria piecu piparu maisījums
- mellenes (izvēlos dārza mellenes)
- šokolādes – riekstu maisījums (izvēlos Džentelmeņu)
- +eļļa (izvēlos olīveļļu)
- +(pētersīļi un baziliks dekorēšanai)
- +(burgeriem var pievienot siera šķēli)
Brokastis: Omlete ar kabaci un sieru
- olas
- kabacis
- piens
- rīvēts parmezāna siers
- melnie pipari (bildē iztrūkst)
- (olīveļļa; bildē iztrūkst)
- (pētersīļi dekorēšanai)
Apcepu kabaci uz pannas*, pievienoju formā iesistām olām. Pievienoju pienu un lieku cepties cepeškrāsnī.
*Lai cepšanas process pannā izpaliktu, nākošajās reizēs stikla traukā lieku sagrieztu kabaci/tomātus un sīpolus, kādas 10 min pasautēju iepriekš uzkarsētā krāsnī. Tad piesitu olas un cepu tālāk. Jo vienkāršāk – jo labāk!
Kad omlete izcepusies, pārkaisu melnos piparus un rīvētu parmezāna sieru
Pusdienas: Pasta zaļumu mērcē ar tomātiem un mozarellu
- pilngraudu makaroni
- zaļumu pesto
- mozarellas siers
- cherry tomāti
Uzlieku vārīties makaronus, sagriežu tomātus un mozarellu
Izvārītiem makaroniem pievienoju zaļumu pesto
*Var sajaukt visu kopā salātos, bet tā kā man ir food prepa bento boxi ar trīs nodalījumiem, atstāju atdalītu.
Launags: Tunča burgeri
- tostermaizes/ burgermaizītes
- konservēts tuncis tomātu mērcē/eļļā
- salātlapas
- sīpols
- (var pievienot siera šķēli)
Sasmērēju tunča masu uz maizītēm
Pievenoju salatālapu, sīpola šķēli.. un take-away burgeri gatavi!
Ietinu cepampapīrā, lai tos ērtāk uzglabāt.
Vakariņas: Risotto ar vistas fileju
- rīsi
- zaļās pupiņas
- šampinjoni
- vistas filejas
- vistas marinādei – sinepes, sojas mērce, karote medus, piecu piparu maisījums
- (olīveļļa)
Vistas filejas iemarinēju sinepju, sojas un medus mērcē, pievienoju piecu piparu maisījumu
Izkārtoju uz restēm un lieku cepeškrāsnī
Uzvāru rīsus. Mazā eļļas daudzumā apcepu šampinjonus un zaļās pupiņas. Visu sajaucu un – risotto gatavs! 🙂
Uzkodas: šokolādes – riekstu maisījums, persiks, dārza mellenes
Rezultāts
Visu salieku pa porcijām un noformēju un divas dienas nedomāšu par iešanu uz veikalu, gatavošanu un trauku kaudzēm! 🙂
Informācijai – izmantoju GoFresh maltīšu uzglabāšanas kastītes ar trim nodalījumiem (bento box). Atkārtoti lietojamas, piemērotas mazgāšanai trauku mazgājamās mašīnās, uzglabāšanai saldētavā, nesatur bisfenolu-A (BPA). Pasūtot no Amazon.co.uk, aptuvenās izmaksas ar piegādi uz Latviju ir ~20-25 eur/10gab.
Food preps #1 (2 dienām 2 personām)