Vistas fileja ir ātri pagatavojams un relatīvi lēts olbaltumvielu avots. Šī recepte īpaši noderēs sporta zāles apmeklētājiem, taču saņēmu ziņu, ka pēc šīs receptes esot sanākuši arī visgardākie spārniņi*, kādi jebkad mājās gatavoti. Tad jau – lai ideja iet plašāk!

Nepieciešams:

  • 500 g vistas fileja;
  • 50 medus;
  • 50 ml teriyaki mērce (man bija Kikkoman ar ceptiem ķiplokiem);
  • 50 g rīvmaize (man bija Lāču rudzu rīvmaize);
  • dārzeņi cepšanai (piedevām; man – brokoļi, saldais kartupelis, sīpols un paprika).

*Recepte pārbaudīta arī ar vistas spārniņiem klasiskajā Santa Maria teriyaki mērcē un gaišajā rīvmaizē!

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C.
  2. Sagriež vistas fileju gabaliņos, pieliek medu un teriyaki mērci.
  3. Pieber pusi no rīvmaizes, apmaisa.
  4. Izkārto vistas filejas uz pannas un apber ar atlikušo rīvmaizi.
  5. Pannu liek cepeškrāsnī. Pēc pirmajām 10 minūtēm apgriež gabaliņus uz pannas otrādāk. Kopā cep apmēram 20 minūtes, atkarībā no gabaliņu lieluma. Gaļas gatavību pārbauda ar gaļas termometru (74 °C), vai, pārgriežot gabaliņu, gaļa redzama balta, ne rozīga.

Tā kā vairāki foodprep.lv sekotāji ir iegādājušies food prep kastītes ar 3 nodalījumiem, tad šo vistas filejas maltīti var papildināt ar ceptiem dārzeņiem, lai ērti var uzsildīt visu kopā.

Pagatavošana:

  1. Sagriez dārzeņus. Manā ledusskapī bija brokoļi, saldais kartupelis, sīpols, paprika un cukini (to gan neiesaku šādi gatavot, vismaz bez mizas ne). Var izmantot vēl kartupeļus, bietes, burkānus, pākšu pupiņas, ziedkāpostus, ķirbi u.c., tikai tas var mainīt pagatavošanas laiku – tādā gadījumā varbūt dārzeņus liec cepeškrāsnī pirmos un tikai tad iemarinēto vistas fileju.
  2. Sagrieztos dārzeņus saliec pannā uz cepampapīra, apslaki ar eļļu, apber ar garšvielām (ieteicams apmaisīt).
  3. Cep krāsnī 220 °C apmēram 20 – 40 minūtes, atkarībā no dārzeņu veida un cietības. Ik 10 min ieteicams apmaisīt.

Lai izvairītos no tipiskām kļūdām, izlasi rakstu Piecas nepiedodamas kļūdas, kas var sabojāt krāsnī ceptus dārzeņus”!

Ja aktīvi sporto un šai receptei  neizmantosi kartupeļus, vai saldos kartupeļus, liec piedevās rīsus/ griķus/ makaronus, lai maltītē būtu pietiekami daudz ogļhidrātu!

Labu apetīti! Droši sūti man savas pusdienu kastītes idejas uz klinta@foodprep.lv, vai privātā ziņā instagram @foodpreplv! 😉