Brokastu omlete, bet šoreiz savādākā izskatā. Noder gan food prepam, gan mājas bruncham!

Atjaunotais:

Pēdējā laikā olu keksiņus taisu vēl vienkāršāk:

  • Uzkarsēju krāsni.
  • Ietaukoju formiņas.
  • Ieberu līdz pusei formiņas sagrieztus šampinojnus/tomātus/spinātus (iepriekš neko neapcepju!)
  • Sakuļu kādas 10 olas priekš 12 keksiņiem, uzleju tās sagrieztajiem dārzeņiem.
  • Pārkaisu melnos piparus un, dažkārt, rīvētu sieru.
  • Lieku cepties krāsnī.

—–Vecais raksts—-

Nepieciešams
Recepte paredzēta 12 gab.
(1 brokastu porcija ir 2 – 3 gab.)

  • 10 olas
  • 130 g kūpināts bekons* (izvēlos Rīgas Miesnieka)
  • 30 g spināti
  • 1 vidējs tomāts
  • 250 g šampinjoni (iesaku neizlaist!)
  • 10 g rīvēts siers (izvēlos Džiugas)
  • + olīveļļa, melnie pipari vai citas garšvielas

*Bekonu veģetārieši var izlaist, ar šampinjoniem tāpat garšos labi!

Bildei ir tikai ilustratīva nozīme, daudzumu skatīties iepriekš 🙂

Process

1. Sāc ar šampinjonu nomazgāšanu un sagriešanu.

2. Liec tos uz pannas apcepties karotē eļļas.

3. Iesmērē formiņas ar taukvielu. Var izmantot gan sviestu, gan eļļu, gan…to pašu bekonu.

4. Sagriez tomātu, spinātus un bekonu.

5. Iesit bļodā olas (es izmantoju 5 olas un 5 olu baltumus, jo maltītē tauki būs vēl no bekona).

6. Pievieno olu masai sagrieztos produktus un melnos pirparus vai citas garšvielas.

7. Salej olu masu formiņās.

8. Uzliec uz mafiniem apceptos šampinjonus.

9. Liec pannu cepeškrāsnī 180 grādos 20 – 25min.

10. Kad mafini gatavi un tikko izņemti no krāsns – pārber tiem rīvēto sieru.

Komentāri

Panna ar 12 formiņām sanāks 4 – 6 porcijām, pieņemot, ka ēdienreizei paredzēti 2 – 3 mafini.

Šīs var būt brokastis, piemēram,

  • vienai personai 4 dienām ( 3 mafini ēdienreizē);
  • divām personām 3 dienām ( 2 mafini ēdienreizē).

Enerģētiskās vērtības un uzturvielu aprēķins vienai porcijai

Divi mafini: 193 kcal

  • ogļhidrāti: 4 g
  • olbaltumvielas: 14 g
  • tauki: 14 g

Labu apetīti!

P.S. Droši variē ar mafinu pildījumu. Ideju maltītei atgādināja instagram @katrinamame, izmantojot mafiniem arī puķkāpostu, rīvētus burkānus un kazas sieru.