Svētdiena. Līst. Negribās iet ārā no mājas. Taisīšu food prepu no tā, kas virtuvē sakrājies. Pilnīgi pietiek! Lūk:

No tā izmantoju:

  • olas 5 gab
  • pienu 300 ml
  • vīnogas apm 250 g
  • ziedkāposta pusi
  • rīvēto džugas sieru apm 20 g
  • mozarellas siera 1/2
  • tostermaizes 6 gab
  • brūnos šampinjonus (250 g)
  • salātlapas
  • saldētās zemenes (apm. 100 g)
  • ābolu 1 gab
  • lēcas 150 g sausā svara (bildē jau izmērcētas)
  • greipfrūtu
  • avokado 2 gab
  • tomātus 5 gab
  • tortillas 4 gab

Ielūkojamies vēl plauktā, ko saucam par “supply skapi” (rezerves, kad “mājās nekā nav”). Dārzeņu kastē atrodami sīpoli, ķiploki un burkāni.

Izmantoju 

  • auzu pārslas 60 g
  • brūno pupiņu bundžu 400 g/ 240 g neto
  • sīpolus 2 gab
  • ķiploka daivu
  • kādas 3 tējkarotes eļļas
  • (lēcas, kas ir arī otrā bildē un tika jau minētas iepriekš :))
  • + ledusskapī atradu kečupu, izmantoju vēl melnos piparus, kanēli un 2 karotes medus

Tātad… iedzeru kafiju un domāju, kas no tā varētu sanākt

Rezultāts (veģetārais)

Tostermaizes ar avokado 

2 porcijas: 2 apgrauzdētas tostermaizes ar 1 gab avokado sagrieztu šķēlītēs uz maizes un pārkaisītu ar pipariem.

Omlete ar tomātiem

5  porcijas: 5 olas, 4 tomātus un pusglāzi piena sajaucu stikla traukā, cepu apmēram 30  min 200 grādos. Izņemot no krāsns pārkaisu omleti ar 20g džugas siera un melnajiem pipariem.

Lēcu – sīpolu – burkānu masa

5 porcijas, pasniegšanai tortillā vai ar ziedkāpostu rīsiem: uzbriedinātas lēcas (150g sausā svara), 2 sīpoli, 2 burkāni, tējkarote (apm. 15g) kečupa uz porciju, tējkarote olīveļļas, 2 tortillas.

Pannā olīveļļā apcepu sīpolus un burkānus. Kādas 10min pavāru no lēcas, kas iepriekšējā dienā tika aplietas ar ūdeni un tad pievienoju tās apceptajiem sīpoliem un burkāniem.

(Pie reizes arī apcepu sīpolu un šampinjonus citam ēdienam?)

Vienu no piecām lēcu porcijām apēdu uzreiz, divas sajaucu ar kečupu un ēdīšu ar salātlapu tortillā.

Atlikušās divas lēcu porcijas pārlēju ar sablenderētu tomāta- ķiploka mērci un pasniegšu ar “viltus” rīsiem. Kas tie tādi? Novārīts un sarīvēts ziedkāposts 😀 Tā ir laba diētiskā alternatīva rīsiem, jo satur mazāk kaloriju un ogļhidrātu, kas ir noderīgi vakariņu maltītei, kad enerģija vairs nav tik nepieciešama.

Tā kā šis food preps ir veģetārs, ir olas, pākšaugi un auzu pārslas, lai gandrīz katrā maltītē būtu olbaltumvielas. Piemēram, katrā lēcu porcijā (30g lēcas sausā svara) ir ap 100kcal un 8 g olbaltumvielu 🙂

Greipfrūts un vīnogas 

Uzkodās 1/2 greipfrūta (150g; attēlos 75g) un 125g vīnogas katram.

Auzu pārslu putra ar piedevām

2 porcijas: 60g auzu pārslas, 120g piens (parasti taisu attiecībā 1:2), pievienoju 20g medus un kanēli. Piedevās: 100g zemenes un 1 ābols.

Putru nevāru. Apleju ar pienu, uzlieku 1/2 karoti medus katrai porcijai un pārkaisu ar kanēli. Pirms ēšanas uzsildu mikroviļņu krāsnī un pievienoju sagatavotās piedevas.

Tostermaizes/tortillas ar pupiņām un šampinjoniem

4 porcijas: 2 tostermaizes un 2 tortillas, 250g brūno šampinjonu, 1 bundža konservēto pupiņu (400g/240g neto), 1 sīpols, 1 salātlapa, tējkarote eļļas.

Uz pannas olīveļļā apcepu šampinjonus un sīpolus. Noskaloju un samīcu pupiņas vienmērīgā masā, sajaucu to ar šampinjoniem. Uz tostermaizes vai tortillas lieku salātlapu, izveidoto masu un sīpola šķēli.

Papildus info: Pildītām tortillām bieži pievienoju mozarellas siera gabaliņus un ēdu uzsildītas 🙂