Šoreiz gatavoju:

Brokastīs: omlete ar sīpolu un tomātu

Uzkodā: maize ar humusu, burkāni

Pusdienās: rīsi ar vistas fileju un salātiem

Uzkodā: pārslas ar biezpienu un ceptiem bumbieriem

Vakariņās: griķi ar vistas fileju un salātiem

Starp citu, izmaksu ziņā ļoti izdevīgs food preps!

Nepieciešams (vienai porcijai)

Omletei (stikla traukā gatavoju 4 porcijas):

  • 1 ola
  • 25 ml piens
  • 1/4 tomāts
  • 1/4 sīpols
  • (pipari vai citas garšvielas; vēl var pievienot sieru)

Humusa maizei

  • 2 tostermaizes
  • 20 g humuss
  • + 2 burkāni, ko uzgrauzt papildus

Rīsiem/ griķiem ar vistu un salātiem

  • 40 g rīsi un/vai griķi
  • 100 g vistas fileja
  • 1/4 ķīnas kāposts
  • 1 gurķis
  • olīveļļa vistas filejai
  • grieķu jogurts/krējums/olīveļļa salātiem
  • melnie pipari

Pārslām (gatavoju 3 porcijas):

  • 30 g auzu vai citas pārslas
  • 1 bumbieris
  • 1/3 paciņa biezpiena vai 100 g grieķu jogurta
  • 10 g mandeļu skaidiņas (pēc izvēles)

Omlete ar sīpolu un tomātu

Omlete jau bijusi iepriekš food prepā, piemēram, te. Īsumā: sajaucu olas, pienu un dārzeņus stikla traukā,  visu reizē izcepju cepeškrāsnī (ja dārzeņi nav īpaši cieti, piemēram, kā ziedkāposts, tad iepriekš nevāru/ neapcepu).

Pārslas ar ceptiem bumbieriem

Auzu pārslas šoreiz apleju tikai ar ūdeni.

Sagrieztus bumbierus apcepu uz pannas ar kanēli, pievienoju nedaudz ūdens, lai bumbieri pasautējas. Var, protams, pievienot medu vai cukuru, bet tie tāpat ir pietiekoši saldi. Starpcitu, Latvijas bumbieri no Rimi – gardi!

Vienā food prep kastītē salieku trīs porcijas (aplietas auzu pārslas ar mandeļu skaidiņām, kanēlī apceptus 3 mazus bumbierus, vienu paciņu vājpiena biezpienu).

Maize ar humusu, burkāni

Maizīti apsmērēju ar humusu (pirkts jau gatavs) un sagriezti burkānu stienīši uzkodai būs tieši laikā!

Griķi/ rīsi ar vistas fileju un salātiem

Krāsnī cepu vistas fileju ar melnajiem pipariem un olīveļļu. Vienai ēdienreizei fileju sagriezu mazos gabaliņos un sajaucu ar rīsiem.  Otrai, tā kā mērci netaisīju, vārītiem griķiem pievienoju tomātu pastu.

Salātus gatavoju no ķīnas kāposta un gurķa. Vienai maltītei ar grieķu jogurtu, otrai – ar eļļu un pipariem.

Rezultāts:

Labu apetīti!